Εργασία “wiki” No1:

Στα πλαίσια της γνωριμίας μας με την πλατφόρμα και τον κώδικα Wiki, οι φοιτητές του μεταπτυχιακού δημιουργήσαμε καινούρια προφίλ στην ελληνική Βικιπαίδεια, όπου και αρχίσαμε να διαμορφώνουμε τις σελίδες μας με στόχο να μάθουμε πώς τελικά χρησιμοποιείται η πλατφόρμα της πασίγνωστης αυτής ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας.

Σύνδεσμος Προφίλ: ΕΔΩ

Βήμα 1ο:
Δημιουργία μιας ενότητας σχετικής με το προφίλ μας.

Βήμα 2ο:
Δημιουργία μίας δεύτερης ενότητας, η οποία θα απαντάει στο ερώτημα “Γιατί οι ΤΠΕ βοηθούν στη Διδακτική της Βιολογίας;” και η οποία θα περιέχει επιπλέον υλικό, όπως εικόνες και συνδέσμους.

Στη ακόλουθη σελίδα οι λέξεις "Βιολογία" και "ΤΠΕ" αποτελούν εσωτερικούς συνδέσμους της Wikipedia που οδηγούν τον αναγνώστη στα αντίστοιχα λήμματα της εγκυκλοπαίδειας. Αντίστοιχα, ο σύνδεσμος "σχετική ιστοσελίδα" είναι εξωτερικός, οδηγώντας τον ενδιαφερόμενο σε μια ιστοσελίδα βιολογικών προσομοιώσεων.

Και η ενότητα καταλήγει…
“Σε κάθε περίπτωση, τα πλεονεκτήματα που παρέχουν οι ΤΠΕ στη διδακτική της Βιολογίας είναι πολλά. Εάν, δε, η χρήση των εργαλείων αυτών περιοριστεί σε πολύ συγκεκριμένες και στοχευμένες περιπτώσεις και μετά από κατάλληλη οργάνωση εκ μέρους του εκπαιδευτικού, τότε η προσέγγιση των βιολογικών ζητημάτων μπορεί πραγματικά να αγγίξει ένα καινούριο επίπεδο. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την αξιοποίησή τους μόνο όταν είναι ουσιαστικά απαραίτητες, οι ΤΠΕ όχι μόνο μπορούν να εξασφαλίσουν την καλύτερη κατανόηση σημείων που μέχρι τώρα παρέμεναν θολά στα μαθητικά μυαλά, αλλά και να μετατρέψουν την όλη βιολογική διδασκαλία σε ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον διαδραστικό ταξίδι, όπου όλοι είναι ικανοί και πρόθυμοι να μάθουν. “

One Reply to “baby-WIKI-steps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *