Λίγα λόγια για μένα

Ονομάζομαι Νεκταρία Παλαιολόγου και είμαι από την Αθήνα. Σπούδασα στο τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική μου εργασία είχε θέμα «Εθνοβοτανική μελέτη της ροδιάς Punica granatum L. και βιολειτουργικές δράσεις των συστατικών της».

Το χρονικό διάστημα 2021-2022 εργάστηκα στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής, στην ταξινομική των φυτών, καθώς και στο σχεδιασμό, αλλά και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ομάδες παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Σκοπός μας ήταν να τα προσκαλέσουμε να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο πώς ζουν και αναπτύσσονται τα φυτά.

Μου αρέσει να κολυμπώ, να ζωγραφίζω, να κάνω οριγκάμι και να ακούω μουσική.

9 σκέψεις στο “Λίγα λόγια για μένα

  • καλησπέρα Νεκταρία.

    Διαβάζοντας το βιογραφικό σου, παρατηρώ ότι κάνεις οριγκάμι. Μήπως μπορεςίς να μου εξηγήσεις τι είναι αυτό? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • Καλημέρα!
      Οριγκάμι είναι μία ιαπωνική τέχνη, στην οποία χρησιμοποιείς χαρτί, το διπλώνεις μόνο, χωρίς να χρησιμοποιείς ψαλίδι. Ανάλογα τον τρόπο διπλώματος προκύπτει και διαφορετική δημιουργία.

  • Πιστεύω αξίζει ολόκληρη διάλεξη για την εμπειρία σου στο Βοτανικό Πάρκο, για το τι έμαθες, τι δημιούργησες, πως ήταν η αλληλεπίδραση και η αντίδραση των παιδιών στα φυτά. Περιμένω με ανυπομονησία!

    • Η αλήθεια είναι πως έμαθα πάρα πολλά και αγάπησα πολύ την αλληλεπίδρασή μου με τα παιδιά, το πώς μοιραζόμουν μαζί τους “μυστικά” των φυτών και όλα τα παιχνίδια που κάναμε σε αυτό το τόσο όμορφο φυσικό χώρο. Με χαρά να συζητήσουμε περισσότερα κι από κοντά!

  • Υπέροχη φωτογραφία. Επίσης πόσο μου αρέσει το φόντο με το “Η βιολογία είναι μέσα σου-άκου το σώμα σου” Πόσο δίκιο έχεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *