Η Ελληνική Βικιπαίδεια είναι η έκδοση της Βικιπαίδειας στην ελληνική γλώσσα. Δημιουργήθηκε την 01/12/2002 και σήμερα έχει 156.981 λήμματα. Ο αριθμός των λημμάτων της είναι πολύ μικρός εάν συγκριθεί με αυτόν της αγγλικής Βικιπαίδειας που είναι η μεγαλύτερη από τις Βικιπαίδειες σε αριθμό άρθρων, έχοντας αυτή τη στιγμή 2/01/2019 5.779.972 άρθρα.


Η Βικιπαίδεια είναι στους κορυφαίους διαδικτυακούς προορισμούς καθώς είναι μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που επιτρέπει την πρόσβαση οποιουδήποτε χρήστη χωρίς χρέωση και περιορισμούς. Αποτελεί την πρώτη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια υψηλής ποιότητας η οποία να είναι διαθέσιμη σε κάθε κάτοικο του πλανήτη καθώς και στη γλώσσα που μιλάει ο καθένας. Ο σκοπός της είναι η δίκαιη και αμερόληπτη παρουσίαση όλων των απόψεων επί ενός θέματος.

Στα πλαίσια του μαθήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ -ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ και αφού προηγήθηκε ενασχόληση και εξοικείωση με τo λογισμικό wiki, πάνω στο οποίο βασίζεται η λειτουργία της βικιπαιδείας, έγινε η δική μας συνεισφορά σε αυτή.

Δημιούργησα ένα μικρό λήμμα για τα Σαρκοφάγα φυτά, καθώς είχα εντοπίσει σε παλαιότερη αναζήτησή μου ότι δεν υπήρχε. Ξεκίνησα θέτοντας κάποιες στοιχειώδεις πληροφορίες για τα Σαρκοφάγα φυτά ελπίζοντας στο μέλλον να προστεθούν είτε από εμένα είτε από άλλους χρήστες και άλλα στοιχεία ώστε να γίνει ένα ολοκληρωμένο και χρήσιμο για τους αναγνώστες λήμμα.

Πηγές [1] [2]

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

One thought on “Στα άδυτα της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας -Βικιπαίδεια”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *