Η πρώτη επαφή με τη Βικιπαίδεια

Στα πλαίσια του μαθήματος Εκπαιδευτική Τεχνολογία-Πολυμέσα στην Εκπαίδευση εγγραφήκαμε στην Βικιπαίδεια-Wikipedia και αρχίσαμε να πειράζουμε τα άρθρα. Για αρχή οφείλαμε να φτιάξουμε τη σελίδα μας. Ανέβασα και μία δική μου εικόνα και συνεισέφερα στα Wikipedia Commons, γεγονός που μου έδωσε πολλή χαρά ως φωτογράφο! Τώρα βέβαια πρέπει να φτιάξω κι εκεί σελίδα…
Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η σελίδα μου ως χρήστρια της Βικιπαίδεια.

Σκαλίσαμε και λίγο το κοινό μας πρόχειρο, που κάθε φορά δυσκολεύομαι να βρω!

Και μετά αποφάσισα να βάλω το χεράκι μου στο λήμμα που δημιούργησε η φίλη και συμφοιτήτρια Αγγελική για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε φτιάξει μία εργασία μαζί με την Αγγελική και τον Σταύρο, οπότε δεν ήταν δύσκολο να βάλω υλικό. Διαμόρφωσα λίγο το λήμμα και έτσι προέκυψε Πίνακας Περιεχομένων, έβαλα και μία παραπομπή σε βιβλιογραφία μη μας πάρουν με τις πέτρες και συνέδεσα το λήμμα με τις άλλες γλώσσες. Στην εικόνα παρακάτω βλέπετε την τελική μορφή μετά την παρέμβασή μου, αλλά μπορείτε να δείτε και εδώ το ιστορικό του λήμματος.

Η συνολική μου συνεισφορά στην Βικιπαίδεια μέχρι σήμερα, 10 Μαΐου 2017,  απεικονίζεται στην παρακάτω εικόνα. 

Να σημειώσω ότι για άλλη μία φορά, ο Δρ. Στασινάκης είχε δίκιο και το πρόγραμμα που μας πρότεινε για να κάνουμε screenshot ήταν πολύ χρήσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *