Συμμετοχή στο ASF!!

Από: Δημήτρης Κουμαρέλας

 

Εχετε δει ποτέ ένα κουτάκι αναψυκτικού να συνθλίβεται κυριολεκτικά από την ατμοσφαιρική πίεση και μόνο; Μια φλεγόμενη πέτρα που η φωτιά της μεγαλώνει όταν τη ρίχνουμε στο νερό αντί να σβήνει; Ποτήρια που εξαφανίζονται όταν τα βουτάμε σε ασετόν; Δεν έχετε δει ούτε τη μαγική σκόνη που όσο νερό και να της ρίχνουμε αυτή το απορροφάει και το εξαφανίζει; Θα θέλατε να μάθετε μια απλή μέθοδο με την οποία θα “ανιχνεύετε” τα συστατικά τα οποία υπάρχουν στις τροφές μας, για να ξέρετε τι ακριβώς τρώτε; Πώς θα σας φαινόταν να «βγάζατε» το DNA από τα κύτταρα και να το βλέπατε με «γυμνό» μάτι?

 

Ολα τα παραπάνω, μαζί με πολλά ακόμα εντυπωσιακά πειράματα χημείας και βιολογίας θα υπάρχουν στο φετινό Athens Science Festival , αφού το σχολείο μας, το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο  θα συμμετάσχει και φέτος, την Παρασκευή 31 Μάρτη στο εν λόγω φεστιβάλ. που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να εξερευνήσει τις επιστήμες που μας περιβάλλουν, μέσα από ενδιαφέρουσες εκθέσεις, προβολές, ομιλίες και πειράματα σε Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική, Ρομποτική με την συμβολή κορυφαίων επιστημονικών ιδρυμάτων, ακαδημαϊκών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών οργανισμών.

 

 

Το σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο στο ASF παρουσιάζοντας εντυπωσιακά πειράματα Χημείας, Φυσικής και Βιολογίας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από προηγούμενες συμμετοχές μας!

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar