Εννοιολογικός Χάρτης για τον Σκελετό του Ανθρώπου

Με την χρήση της εφαρμογής cmaptools κατασκέυασα έναν εννοιολογικό χάρτη για τον σκελετό του ανθρώπου που διδάσκεται στην Β’ Γυμνασίου.

Το κείμενο που έπρεπε να επεξεργαστώ βρίσκεται στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Αρχικα δημιούργησα λογαριασμό στο Cmap Cloud https://cmapcloud.ihmc.us/

Έπειτα κατέβασα και την εφαρμογή σε έκδοση 6.04 στον υπολογιστή μου. Δούλεψα στον υπολογιστή.Δεν ξέρω αν αποθηκεύτηκε Έκανα εξαγωγή σε εικόνα και την τοποθέτησα ως χαρακτηριστική.

Επίσης, έκανα εξαγωγή σε αρχείο pdf το οποίο επισυνάπτω ακολούθως:

Πρόσθεσα εικόνες, εξωτερικούς συνδέσμους και έγραψα κείμενο κάνοντας δεξί κλικ στο add info και το κείμενο είναι εμφανές μόλις ο κέρσορας ακουμπήσει πάνω στην έννοια-όρο.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα που συνάντησα ήταν ότι δεν ήξερα τελικά αν αποθηκεύτηκε και αν ναι να τον εντοπίσω.Έψαξα στο ιστορικό της εγκατεστημένης εφαρμογής και τον ξαναβρήκα σήμερα ευτυχώς.Με την βοήθεια της συναδέλφου Φιλοθέης κατάφερα να αποθηκεύσω τον χάρτη στον υπολογιστή στη θέση: Location: Mycmaps και να τον εντοπίσω στα Έγγραφα->MyCmaps και έτσι είχε ανέβει μέτα στο Cmapcloud.(ακόμα δεν κατάλαβα πως! )Στο cmapcloud προσπαθούσα να ανοίξω τον χάρτη έτσι ώστε να βρω τον κώδικα και δεν μπορούσα να το κάνω. Τελικά σήμερα τα κατάφερα. Πάτησα Open και δεν έμεινα εκεί, μετά πάτησα πάλι στα αριστερά μου Open cmapviewer .

Παρακάτω σας παραθέτω τον σύνδεσμο για να δείτε τον εννοιολογικό χάρτη μου.

.https://cmapscloud.ihmc.us/viewer/cmap/1XPV56DWT-WT3RSP-SW

Ο ψηφιακός-τεχνολογικός μου εγγραμματισμός προχωράει εβδομάδα με την εβδομάδα !!

Πηγή Εικόνων: http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2250/Biologia_A-Gymnasiou_html-empl/index5_4.html

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *