Λίγα λόγια για μενα..

Ονομάζομαι Αναστασία Καραχρήστου και γεννήθηκα στη Λαμία στις 26 Μαρτίου το 1986. Μεγάλωσα στο Νέο Φάληρο του Δήμου Πειραιώς.

Στην Α’ Γυμνασίου, τότε που είχαμε το βιβλίο με την φώκια στο εξώφυλλο και που κάναμε έξι μήνες Γεωγραφία και έξι μήνες Βιολογία για να έχουμε δίωρο Βιολογίας κάθε εβδομάδα και όχι μονόωρα του κάθε μαθήματος αντίστοιχα (γτ μάλλον τότε μπορούσαν να το κάνουν αν ήθελαν)και είχαμε την κυρία Π. , η επιστήμη της Βιολογίας με συνεπήρε.. Από τότε ήξερα ότι θέλω να γίνω Βιολόγος! Ήταν το όνειρό μου να περάσω στο Βιολογικό! (όνειρο εφικτό εφόσον ήμουν μαθήτρια του 17-18).Παρόλο που ασχολιόμουν με πρωταθλητισμό κολύμβησης μέχρι το γυμνάσιο και έπειτα στίβου Α’ Λυκείου και μου άρεσε πάρα πολύ ο αθλητισμός, στην Β’ Λυκείου αποφάσισα να παρατήσω τον στίβο και αφοσιώθηκα στις Πανελλήνιες (ναι έδινα και στην Β’ Λυκείου Πανελλήνιες πολύ μεγάλη κουβέντα) γιατί είπαμε το όνειρό μου ήταν να μπω στο Βιολογικό και υπερίσχυσε του άλλου ματαιόδοξου (ίσως και ‘’φυτευμένου’’) ονείρου να συμμετάσχω στην Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα (μικρό κοριτσάκι ήμουν!)

 Όλα καλά μέχρι εδώ;;Δεν πιστεύω να σας κούρασα;;;

Συνεχίζω…

Στην Β’ Λυκείου έκανα κοιλιά, λίγο η εφηβεία, λίγο τα οικογενειακά μου, λίγο το ότι δεν μου άρεσαν τα μαθηματικά κατεύθυνσης και η φυσική κατεύθυνσης και η αγάπη μου, η Βιολογία, δεν υπήρχε στον ορίζοντα (εξεταζόμενη ενδοσχολικά όχι σε Πανελλήνιες)δεν τα πήγα καθόλου καλά σας λέω πάτωσα 15 μ.ο  από 18 μ.ο!!Τέλος πάντων  μην τα πολυλογώ στην Γ’ Λυκείου τα ίδια (Μαθηματικά κατ. και Φυσική κατ. δεν τα καταλάβαινα ) και περάσα Φυσικοθεραπεία Αθήνας..

 Όμως, είπαμε το όνειρό μου ήταν να γίνω Βιολόγος ..

Έτσι αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλήνιες.. και ξαναέδωσα.. και παρόλο που Φυσική κατ. έγραψα στην βάση, τα κατάφερα και πέρασα στην δεύτερη επιλογή μου μετά την Αθήνα, την Κρήτη!!!

Το Πανεπιστήμιο δεν ήταν όπως το είχα φανταστεί.. Το πανεπιστήμιο δεν σε κάνει επιστήμονα. Επιστήμονας γίνεσαι μόνος σου!!(και τι είναι τέλος πάντων ο επιστήμονας;;)Σε βάζουν στα βαθιά να κολυμπήσεις, σου δίνουν γνώσεις-κομματάκια από εδώ κομματάκια από εκεί και εσύ καλείσαι να φτιάξεις το παζλ. Όσο όμως και να σου αρέσουν τα παζλ, αν η γνώση είναι χιλιοκερματισμένη και τα κομματάκια εστιάζουν στην απειροελάχιστη λεπτομέρεια σίγουρα κάπου θα χάσεις την συνολική εικόνα. Αρκετοί αξιόλογοι καθηγητές-ερευνητές κατάφεραν να φέρουν τον άθλο τους εις πέρας δεν μπορώ να πω. Και αυτοί ήταν οι μέντορές μου!Ευτυχώς για μενα ήταν ξεκάθαρο από το δεύτερο έτος ότι θέλω να ασχοληθώ με την εκπαίδευση.

Μέχρι πριν δύο χρόνια που με πήραν για πρώτη φορά αναπληρώτρια έκανα διάφορες δουλειές παράλληλα με την παραπαιδεία.

Και συνεχίζοντας τον δρόμο για το όνειρό μου, να είμαι καθηγήτρια Βιολογίας, είμαι σήμερα εδώ και γράφω για μενα επειδή στο πλαίσιο του μαθήματος Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Πολυμέσα στην Διδασκαλία της Βιολογίας,του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διδακτική της Βιολογίας, έχουμε τον ιστοχώρο μας όπου θα ανεβάζουμε θέματα Βιολογίας που αφορούν την εκπαίδευση και όχι μόνο..

Η Βιολογία είναι μια τόσο σπουδαία επιστήμη εξηγεί τα πάντα και αξίζει πραγματικά να προσπαθήσεις να εμποτίσεις τα παιδιά, τους μελλοντικούς ενήλικες της κοινωνίας μας, με τις αρχές της. Η κοινωνία μας βρίσκεται σε ολοκληρωτική παρακμή και η μόνη ελπίδα ανάκαμψης είναι η παιδεία. Θέλω και εγώ λοιπόν με τη σειρά μου να βοηθήσω και να συνδράμω στην αλλαγή αυτή!

Ακόμη δεν έχω βρει όνομα για το site μου προς το παρόν το ονόμασα

 ’’ Ι <3 Biology!!’’.

Καλώς Ήρθατε !!!

πηγή φωτογραφίας: pinterest

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

You may also like...

12 Responses

 1. scham says:

  πολύ ωραίο

 2. Εντυπωσιακή πορεία. Καταλαβαίνω πως ο αθλητισμός σας έπεισε πως δεν πρέπει να τα παρατάτε και πρέπει να καταβάλετε την ελάχιστη προσπάθεια μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η εκπαίδευση είναι ένα πολύ όμορφο πεδίο που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα και την ευαισθησία σας. Καλή αρχή, αν και για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα να είχατε συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα του 2004, γιατί τώρα θα έλεγα και εγώ πως έχω ως φοιτήτρια μία αθλήτρια Ολυμπιάδας. Θα λέω όμως, πως έχω μία αθλήτρια ζωής!!! Τελική μου απορία: το “Ι <3" σημαίνει κάτι;

 3. Οπότε λύθηκε η απορία μου με το Ι <3

 4. Είσαι λοιπόν η ζωντανή απόδειξη ότι: “ο επιμένων νικά“!!! Εύχομαι να μεταδώσεις την αγάπη της επιστήμης σε όλα τα παιδιά που αναλαμβάνεις…

 5. ppana says:

  Χίλια μπράβο για την επιμονή σου

 6. akara says:

  ευχαριστώ πολύ Σοφία μου και ανταποδίδω!!!!

 7. akara says:

  Σ’ευχαριστώ πολύ Γιώτα μου!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *