Δύσκολος καιρός για…δασκάλους

Ονομάζομαι Θεοδόσης Μπούνος και είμαι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εργάζομαι ως αναπληρωτής τα τελευταία 4 χρόνια και φέτος βρίσκομαι σε δημοτικό σχολείο της Αγίας Βαρβάρας. Αγαπώ την δουλειά μου, αν και νεότερος δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα μπορούσα να ασχοληθώ με την διδασκαλία.

Κάθε σχολική χρονιά είναι μοναδική για εμένα, αφού ως αναπληρωτής βρίσκομαι σε διαφορετικό σχολείο ανά έτος. Αυτό, όμως, μού δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω νέους συναδέλφους, να αντλήσω γνώσεις από τις εμπειρίες τους και τις συμβουλές τους και να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος και για μένα και για τους μαθητές μου.

Οι τελευταίοι αποτελούν και το σημαντικότερο κομμάτι της εργασίας μου, αφού χωρίς τους μαθητές δεν θα ήταν αναγκαίος ο δάσκαλος. Αυτοί είναι που (δια)μορφώνονται μέσα από εμάς, αυτοί είναι που “ζωντανεύουν” τις γνώσεις μας σε πράξεις και μέσω αυτών είμαστε ικανοί εμείς οι δάσκαλοι να αξιολογούμε το διδακτικό μας -και όχι μόνο- έργο. Την τελευταία διετία πολλά πράγματα άλλαξαν λόγω της πανδημίας, ωστόσο, αισιοδοξώ ότι η μοναδική αυτή σχέση μαθητή-δασκάλου θα συνεχίσει να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

11 comments

Skip to comment form

 1. Καλωσήρθες Θεοδόση!

 2. ok

 3. Congratulations!

 4. Καλή Αρχή

 5. Συμφωνώ πως σχεδόν κάθε χρόνο, είναι και μία νέα διδακτική εμπειρία και πως στην πραγματικότητα οι συνεργάτες μας είναι οι μαθητές. Δεν έχω καταλάβει τι εξυπηρετεί το βίντεο από το συνέδριο της ένωσης των βιοεπιστημόνων. Επίσης, επειδή χρησιμοποιείτε διάφορες φωτογραφίες, θα πρέπει να αναφέρονται οι πηγές.

 6. Είναι πολύ ευχάριστο που βρίσκεστε κοντά σε παιδιά και προσπαθείτε να τα διαπεδαγωγησετε.

  1. Είναι πολύ ευχάριστο που βρίσκεστε κοντά σε παιδιά και προσπαθείτε να τα διαπεδαγωγησετε

   1. Αξιόλογη προσπάθεια

 7. Πολύ καλή δουλειά

 8. Εύχομαι να αφήσεις το μικρό σου “λιθαράκι” στα θεμέλια της ψυχής του κάθε μαθητή σου!

 9. Μπράβο, ωραία δουλειά

Leave a Reply

Your email address will not be published.