Λίστα εγκατεστημένων προσθέτων

Παρακάτω αναφέρεται η λίστα των εγκατεστημένων προσθέτων καθώς και οι λειτουργίες τους:

Πρόσθετο Λειτουργία
WP-Edit Επιτρέπει την εμφάνιση περισσότερων επιλογών μορφοποίησης, εμφανίζοντας μία μπάρα με εργαλεία πάνω στην ήδη υπάρχουν μπάρα μορφοποίησης, των άρθρων και των σελίδων. Επιτρέπονται επιπλέον προσωπικές ρυθμίσεις, δείτε τις δυνατότητες π.χ. υπάρχει η επιλογή “Read more”, όπου μπορείτε να ‘κόψετε’ ένα άρθρο και να εμφανίζεται μόνο αρχικό τμήμα, ιδανικό για όσα θέματα δεν υποστηρίζουνα πό μόνα τους την εμφάνιση σύνοψης στο αρχικό άρθρο. Από τις επιλογές πατήστε πρώτα Reset για να επανέλθουν οι αρχικές ρυθμίσεις και μετά χτίστε τα εικονίδια-λειτουργίες που θέλετε να εμφανίζονται.
Jetpack Καταγραφή μίας σειράς στατιστικών (επισκεψιμότητα, λέξεις-κλειδιά, σελίδες πρόσβασης, κτλ). Επιπλέον το πρόσθετο εγκαθιστά και πλήθος μικροεφαρμογών, τις οποίες μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για να χρησιμοποιηθεί το πρόσθετο, θα πρέπει προηγουμένως να συνδεθεί με λογαριασμό wordpress.com. Το έχω κάνει εγώ αυτό για εσάς.
Newsletter  Επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων ενημέρωσης (newsletter). Φτιάχνετε τη δική σας λίστα αποδεκτών, επιλέγετε τα άρθρα που θέλετε και τα στέλνετε. Καταγράφονται στατιστικά χρήσης, ανοίγματος, ανάγνωσης και πολλά άλλα. Υπάρχει και μικροεφαρμογή που επιτρέπει την άμεση εγγραφή των ενδιαφερόμρνων, εναλλακτικά μπορείτε να προσθέτετε τους χρήστες του ιστολογίου.
Gallery Bank Δημιουργεί εύκολα γκαλερί από φωτογραφικά άλμπουμ, με εικόνες και βίντεο. Κατασκευάζονται διάφορες μορφές άλμπουμ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και επιλεγμένων εφέ. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολύ καλύ σύστημα, ανάρτησης και διαχείρισης φωτογραφιών, εικόνων και βίντεο, με δυνατότητα μαζικής ανάρτησης, διαγραφής, τοποθέτησης και ταξινόμησης εικόνων.
WP-Polls Πλήρως μορφοποιήσιμο σύστημα δημοσκοπήσεων, μέσω πινάκων και css. Επιτρέπει τη συλλογή απαντήσεων σε δημοσκοπήσεις που οργανώνεται όπως εσείς θέλετε. Υπάρχουν διάφορα είδη απαντήσεων, ακόμα και η δυνατότητα για επιλογή πολλαπλών απαντήσεων.
Social Media and Share Icons Επιτρέπει το διαμοιρασμών αναρτήσεων, ιστοθέσων στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, με δυνατότητα επιλογής δικών σας εικονιδίων. Καλύπτει τα βασικά κοινωνικά δίκτυα (RSS, Email, Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Pinterest, Instagram, Youtube, ενώ με το ‘Share’ υπάρχει δυνατότητα για άλλες περισσότερες από 200 πλατφόρμες).
 CM Glossary Tooltip  Επιτρέπει να εμφανίζονται όροι, μέσα σε ένα άρθρο ή μία σελίδα. Αρχικά θα πρέεπει να οριστούν οι λέξεις-όροι και η ερμηνεία τους. Όταν ενεργοποιηθεί, κάθε φορά που θα εμφανίζεται ο όρος σε μία σελίδα ή άρθρο, θα επιτρέπεται να ανοίγει μία καρτέλα που εξηγεί τον εν λόγω όρο. Ταυτόχρονα δημιουργείται και ένα γλωσσάρι, με όλους τους περιεχόμενους όρους.
BuddyPress Το BuddyPress σας βοηθά να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος κοινωνικού δικτύου σε μία εγκατάσταση WordPress, προσφέροντας όλες τις λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης όπως προφίλ των μελών, χρονολόγια, ομάδες χρηστών, ανταλλαγή μηνύματων, και πολλά άλλα.
The Events Calendar Επιτρέπει τη δημιουργία ημερολογίου με εκδηλώσεις, συμβάντα. Για κάθε ένα από τα συμβάντα που προσθέτετε μπορείτε να προσθέσετε ειδικές πληροφορίες, π.χ. ημερομηνία, τόπος, διοργανωτής, κτλ.
bbPress
Δημιουργία διαφόρων φόρουμ συζητήσεων, με θέματα, συμμετέχοντες, κατηγορίες, κά.

Υπενθυμίζω πως τα πλαίσια αυτής της εργασίας, θα πρέπει να επιλέξετε έναν στόχο από το προτεινόμενο σχέδιο μαθήματος και να εξηγήσετε πώς θα τον καλύψετε με τη χρήση ενός από τα παραπάνω πρόσθετα. Θα πρόκειται για μία πρακτική εφαρμογή που θα μπορεί να γίνει και όχι μία απλή θεωρητική προσέγγιση.

Add Comment