Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι ένα συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο, παγκόσμιο, πολύγλωσσο, που λειτουργεί με την αρχή του wiki. Η Βικιπαίδεια έχει ως στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει. Η Ελληνική Βικιπαίδεια είναι η ελληνόφωνη έκδοση της Wikipedia, της δωρεάν διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας. Ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2002. Ξεπέρασε τα 10.000 άρθρα στις 16 Μαΐου 2006, τα 100.000 άρθρα στις 9 Απριλίου 2014 και τα 200.000 άρθρα στις 27 Νοεμβρίου 2021.

Με σκοπό την εξοικείωση με την χρήση και την κατανόηση της εφαρμογής της Βικιπαίδειας, στα πλαίσια του μαθήματος Εκπαιδευτική Τεχνολογία – Πολυμέσα στη Διδασκαλία της Βιολογίας, δημιούργησα προσωπικό λογαριασμό με Όνομα Χρήστη Sgiakoum.

Ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, στην προσωπική μου σελίδα έφτιαξα δύο ενότητες. Στην πρώτη γράφτηκε κάτι για το προφίλ μου (ένα σύντομο βιογραφικό) και στην δεύτερη απαντήθηκε με λίγα λόγια το ερώτημα: Γιατί οι ΤΠΕ βοηθούν στη Διδακτική της Βιολογίας; Ενσωμάτωσα πολυμεσικά στοιχεία (εικόνα) και έβαλα εξωτερικούς συνδέσμους και εσωτερικούς σε πηγή της Βικιπαίδειας.

Δημιουργία σελίδας χρήστη Sgiakoum

Για να επισκεφθείτε την προσωπική μου σελίδα χρήστη, πατήστε εδώ.

Για μία συνολική εικόνα της συμβολής μου στην ελληνική ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ έκτοτε, επισκεφτείτε εδώ.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

One thought on “Βικιπαίδεια”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *