Ένα λιθαράκι στη Wikipedia….

H Wikipedia ή Βικιπαίδεια (όπως λέγεται στα ελληνικά) είναι μία ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια αλλά όχι με την στενή έννοια του όρου. Εδώ ο καθένας μπορεί να συμβάλει σε αυτό το παγκόσμιο εγχείρημα και να εμπλουτίσει το περιεχόμενο της σε πάρα πολλές γλώσσες. Το site αυτό στηρίζεται στο λογισμικό wiki που έφτιαξε ο Γουόρντ Κάνινγκχαμ το 1994 και μπήκε σε λειτουργία το 1995 και βασίζεται στην ιδέα ότι ο κάθε χρήστης μπορεί να τροποποιεί το περιεχόμενο της εφαρμογής , δηλαδή ο χρήστης είναι και παράλληλα προγραμματιστής. Όσο για την λέξη wiki , είναι χαβαϊανή και σημαίνει “γρήγορα”.

Η πρώτη μου γνωριμία μου με την Βικιπαίδεια έγινε με την δημιουργία ενός προφίλ στο οποίο αναφέρω λίγα λόγια για τον εαυτό μου.

Έπειτα μαζί με την ομάδα μου (Σαββίδη Αναστασία και Χαλκούσης Λεωνίδας) προβήκαμε στην επέκταση ενός λήμματος που έχει σκοπό να πληροφορήσει σχετικά με την “ομοιόσταση” . Το συγκεκριμένο άρθρο παρέχει χρήσιμες, πρώτες γνώσεις σχετικά με την ομοιόσταση και τον καθοριστικό ρόλο της στον οργανισμό. Ωστόσο υπάρχουν διάφοροι ομοιοστατικοί μηχανισμοί όπως αυτός της γλυκόζης, της θερμοκρασίας και του PH.

Ο δικός μου ρόλος στην ομάδα επικεντρωνόταν στο κομμάτι της γλυκόζης και στον ομοιοστατικό μηχανισμό της.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες έγιναν στα πλαίσια του μαθήματος Εκπαιδευτική Τεχνολογία-Πολυμέσα στη διδασκαλία της Βιολογίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Στασινάκη Παναγιώτη και μπορείτε να δείτε την συνεισφορά μου κάνοντας κλικ εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *