Το wiki είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέτουν, να τροποποιούν ή να διαγράφουν το περιεχόμενό της σε συνεργασία με τους άλλους. Σε ένα τυπικό wiki, το κείμενο είναι γραμμένο με μια απλουστευμένη γλώσσα σήμανσης (γνωστή ως “wiki markup”) ή έναν επεξεργαστή εμπλουτισμένου κειμένου. Ενώ το wiki είναι ένα είδος συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, διαφέρει από ένα ιστολόγιο ή περισσότερα άλλα τέτοια συστήματα από το γεγονός ότι το περιεχόμενο δημιουργείται χωρίς κάποιον ορισμένο ιδιοκτήτη ή κάτοχο, και τα wiki έχουν μικρή σιωπηρή δομή, επιτρέποντας να προκύψει η δομή ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών της.

Στα πλαίσια του μαθήματος “Εκπαιδευτική Τεχνολογία-Πολυμέσα στη Διδασκαλία της Βιολογίας” του ΔΠΜΣ “Διδακτική της Βιολογίας” του ΕΚΠΑ, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε και να διαχειριστούμε ένα αρχείο. Σκοπός ήταν να μάθουμε τα “μυστικά” του κώδικα, μέσω της μορφοποίησης ενός κειμένου που θα αναγνωρίζεται και θα “διαβάζεται” από έναν φυλλομετρητή ιστοσελίδων (browser).

Συγκεκριμένα, είχαμε ως ανάθεση την μεταφορά ενός κειμένου με θέματα πανελλαδικών εξετάσεων Βιολογίας, που δόθηκε σε μορφή αρχείου pdf, σε κώδικα wiki. Εγώ προσπάθησα να μεταφέρω σε κώδικα wiki τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας των ΕΠΑΛ του 2010.

Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό αναθεωρήσεων της σελίδας μου.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

One Reply to “Wiki”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *