Ονομάζομαι Μαρία Μηνά και είμαι Βιολόγος. Ξεκίνησα σπουδάζοντας Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κυτταρική και Μοριακή Νευροεπιστήμη, στο Πανεπιστήμιο του Tübingen στη Γερμανία. Έπειτα, εκπόνησα τη Διδακτορική μου Διατριβή στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (σε συνεργασία με το Παν/μιο Αθηνών), με αντικείμενο έρευνας το ρόλο των ενδιάμεσων νευρώνων του νωτιαίου μυελού σε κινητικές λειτουργίες.

Έχω συμμετάσχει στην παράδοση μεταπτυχιακών μαθημάτων, στην οργάνωση σεμιναρίων με θέμα τις Νευροεπιστήμες και στην οργανωτική επιτροπή του Athens Science Festival, με σκοπό να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για την επιστήμη με το ευρύ κοινό.

Περισσότερο απ’όλα όμως, με κέρδισε η Διδακτική της Βιολογίας σε μαθητές και όχι μόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκομαι στην ομάδα αυτού του υπέροχου μεταπτυχιακού για τη Διδακτική της Βιολογίας σήμερα!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

8 thoughts on “Βιογραφικό”

  1. Πολύ καλά. Όπως βλέπεις, εμφανίζονται δύο φωτογραφίες. Αυτό γίνεται, γιατί το θέμα σου εμφανίζει τη φωτογραφία που έχεις ως επιλεγμένη και αυτή που έχεις μέσα στο άρθρο. Οπότε πρέπει μία από τις δύο να τις σβήσεις, καλύτερα αυτή μέσα από το άρθρο.

    1. Εντάξει αφαίρεσα την φωτογραφία μέσα από το άρθρο. Σας ευχαριστώ!

  2. Οπότε… Επειδή έχεις ένα πολύ ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο στο πεδίο των νευροεπιστημών (αυτό ονομάζεται Γνώση Επιστημονικού Περιεχομένου). Πώς θα μπορούσες αυτά, με τις σχετικές αφαιρέσεις και απλουστεύσεις, να τα διδάξεις σε μία τάξη της Α Λυκείου που διδάσκεται και η σχετική ενότητα;

    1. Η αλήθεια είναι ότι είχα σκοπό να ασχολήθω με ένα σχέδιο μαθήματος 5Ε που να βασίζεται στη διδακτική των νευροεπιστημών στην μεγάλη εργασία που θα κάνουμε. Επομένως…θα το σκεφτώ σοβαρά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *