Λίγα λόγια για μένα…

Λίγα λόγια για μένα…

 

To know us better λοιπόν…

Ονομάζομαι Γιώτα Πασχαλίδου

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 19 Μαΐου λίγα χρόνια πριν. Σπούδασα Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διπλωματική μου εργασία ήταν στον τομέα Φυσιολογίας Ζώων και Ανθρώπου, στον κλάδο της Ανθρωπολογίας με θέμα :  “Μελέτη φυλετικού διμορφισμού σε μετακαρπικά οστά Αρχαιολογικού και Σύγχρονου σκελετικού υλικού” . Αυτή την περίοδο παρακολουθώ το ΜΔΕ “Διδακτική της Βιολογίας” στο ΕΚΠΑ. Εκτός από τη Βιολογία και τη Διδακτική αγαπώ τη γυμναστική και τα ταξίδια. Κατά συνέπεια οι παρακάτω φράσεις με χαρακτηρίζουν απόλυτα . . .

no pain no gain         if-traveling-was-free-youd-never-see-me-again-quote-2

 

Καλή μας συνέχεια . . .

89728,1234486924,2

 

 


4 Comments

Παναγιώτης Στασινάκης

12 March 2016 at 4:03 pm

Δηλαδή έχουν διαφορές τα μετακαρπικά οστά στους διαφορετικούς σκελετούς, ανάλογα με τη χρονολογία τους;

  gpas9

  13 March 2016 at 6:11 pm

  Οχι, παρατηρούνται διαφορές ανάμεσα σε αρσενικά και σε θηλυκά άτομα τόσο σε αρχαίους όσο και σε σύγχρονους σκελετούς. Κατά συνέπεια,έχουμε τη δυνατότητα κάνοντας συγκεκριμένες μετρήσεις σε οποιοδήποτε από τα πέντε μετακαρπικά (αριστερό ή δεξί), να βρούμε αν προέρχεται από αρσενικό ή θηλυκό άτομο με σημαντική ακρίβεια.

   Παναγιώτης Στασινάκης

   16 March 2016 at 9:02 pm

   Δηλαδή μία διαφορά μεταξύ αρσενικού ή θηλυκού;

    gpas9

    17 March 2016 at 10:20 am

    Σε κάθε οστό έγιναν 7 μετρήσεις (σε κεφαλή, διάφυση και βάση). Στη συνέχεια τα αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό του φύλου έχοντας ως εργαλείο συγκεκριμένα sexing tools που είχαν κατασκευάσει προηγούμενοι ερευνητές του εργαστηρίου. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν συγκρίθηκαν με τα δεδομένα από τα πρωτόκολλα. Τελικά βρήκαμε ότι χρησιμοποιώντας τα sexing tools μπορούμε να προσδιορίσουμε το φύλο σε ένα μετακαρπικό άγνωστης προέλευσης με ακρίβεια που κυμαίνεται από 78 – 88 %

Leave a Reply

Skip to toolbar