Το ταξίδι μας στα ενδότερα της Wikipedia προχώρησε με την δημιουργία του λήμματος “Ηχοεντοπισμός“. Αν και στην αρχή υπήρχε μια αμφιβολία κατά πόσο η καταχώρηση θα ήταν μια απλοποιημένη και γρήγορη εργασία, επιβεβαιώνοντας το πρόθεμα “wiki” που σημαίνει “γρήγορος” στην γλώσσα της Χαβάης, τελικά μπορέσαμε χρησιμοποιώντας την οπτική επεξεργασία, η οποία προσφέρεται ως εναλλακτική του καθαρού κώδικα. να κάνουμε σχετικά σύντομα τις αλλαγές που θέλαμε.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην οπτική επεξεργασία μπορείς να κάνεις πολύ απλά πράγματα, οπότε αν δεν έχεις συνάφεια με τον προγραμματισμό και την μάλλον σχετικά απλή γλώσσα σήμανσης (βλ. π.χ. HTML) όπως η σύνταξη στην εφαρμογή mediawiki τότε θα σου πάρει αρκετό χρόνο για να φτάσεις στην επιθυμητή μορφοποίηση.

Η σύνταξη στο mediawiki

Επίσης θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε και ήχους νυχτερίδων στο συγκεκριμένο λήμμα αλλά δεν μας άφησε λόγω πρόσφατης εγγραφής. Η μεταφόρτωση αρχείων ήχου δίνεται ως δικαίωμα μετά από 4 ημέρες από την εγγραφή σου. Όλες οι αλλαγές που γίνονται σε κάθε λήμμα της Wiki καταγράφονται με λεπτομέρεια και έτσι μπορούμε να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή τις αλλαγές που γίνονται στο λήμμα μας. Εδώ μπορούμε να παρακολουθούμε το ιστορικό των αλλαγών του λήμματος «Ηχοεντοπισμός».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *