Σχετικά

Η βιολογία μια συναρπαστική και πολλά υποσχόμενη επιστήμη, ενδεχομένως δεν έχει στις καρδιές των μαθητών τη θέση που της αξίζει. Για να μπορέσει να αγαπηθεί από τα παιδιά, πρέπει να γίνει κατανοητό το περιεχόμενό της και ενδιαφέρουσα και γιατί όχ,ι διασκεδαστική η διδασκαλία της.

2016-05-05 14_39_25-η-Τάξη ΕΚΠΑ _ Διδακτική Μεθοδολογία Βιολογικών... _ ΠολυμέσαΗ ίδια η φύση του μαθήματος της βιολογίας προσφέρει πολλές δυνατότητες προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ παράλληλα το διαδίκτυο έχει κατακλειστεί τα τελευταία χρόνια από πολλές ενδιαφέρουσες αντίστοιχες εφαρμογές, Σε αυτήν την ιστοσελίδα καταθέτω πολλές τέτοιες εφαρμογές αυτούσιες ή διαφοροποιημένες , καινούργιες ιδέες , προβληματισμούς, διδακτικές προσεγγίσεις, προτάσεις συναδέλφων.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με οποιοδήποτε θέμα αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος, όπως για  διαγωνισμούς , εκθέσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, μουσεία, ερευνητικά κέντρα κλπ.

Η επιλογή της μορφής του ιστολογίου έγινε με γνώμονα την άμεση ενημέρωση ως προς το  αντικείμενο διαπραγμάτευσης,  την παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών εν συντομία, την εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα, συνδέσμους κλπ, την προσέλκυση νέων επισκεπτών  και φυσικά την αισθητική,

 

 

Skip to toolbar