Ποιος είμαι;

Από την ορκωμοσία (δια ζώσης με βροχή)

Γεννημένος στη Λάρισα, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μεταπτυχιακός φοιτητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Διατμηματικό ΠΜΣ «Διδακτική της Βιολογίας». Εκτός από το πάθος μου για τη βιολογία, θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτεχνική προσωπικότητα και ανήσυχο πνεύμα. Για αυτό, έχω συμμετάσχει σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, καλλιτεχνικά εργαστήρια και ομάδες θεάτρου και δημιουργικής γραφής.

Αυθόρμητη δημιουργία εν ώρα τεστ

Αφού με τα πολλά πολλά της πανδημίας ορκίστηκα το Σεπτέμβριο του 2021, είχα τη χαρά να ξεκινήσω μια μοναδική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης Erasmus+. Προορισμός μου ήταν η Πορτογαλία, μια μικρή πόλη της, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, η Γκουάρντα και το Συγκρότημα Σχολείων Afonso de Albuquerque, όπου για οχτώ μήνες θα έκανα μια «Ολοκληρωμένη παιδαγωγική πρακτική άσκηση στη Διδασκαλία Επιστημών, Βιολογίας και Γεωλογίας με συμμετοχή στο σχέδιο δραστηριοτήτων του ιδρύματος» (αυτός ήταν ο επίσημος τίτλος, δε φταίω εγώ). Τόσο πολύ με γέμισε αυτό το διάστημα, οι άνθρωποι και τα παιδιά που γνώρισα που μου επιβεβαίωσε την αγάπη μου και την έφεση ίσως στη διδασκαλία.

Με αυτά και με αυτά, έφτασα και εγκαταστάθηκα στην Αθήνα, από τον Οκτώβριο του 2022 και ξεκινάω αυτό το μεταπτυχιακό, ούτως ώστε να ανακαλύψω κι άλλες προσεγγίσεις, να αποκτήσω τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα πορεία μου. Τι θα περιλαμβάνει άραγε;

Αν θέλετε να δείτε και κάτι παραπάνω, μπορείτε να δείτε ένα πιο αναλυτικό βιογραφικό στο παρακάτω αρχείο pdf.

Υ.Γ. Είπα για τέχνη. Λοιπόν, αν θέλετε να δείτε ένα δείγμα ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού προγράμματος, παρακάτω είναι ένα ντοκιμαντέρ από το τελευταίο που συμμετείχα.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

16 responses to “Ποιος είμαι;”

 1. Πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου στην Πορτογαλία! Αναρωτιέμαι, τα πορτογαλικά είναι δύσκολη γλώσσα; Καλή συνέχεια στις σπουδές σου!

  • Ευχαριστώ για το σχόλιο σου, ήταν πράγματι μια μοναδική εμπειρία! Η αλήθεια είναι ότι είναι ακόμη μια λατινογενής γλώσσα, οπότε μέσα από κάποια επαφή με άλλες γλώσσες και κυρίως ισπανικά, έβγαινε κάποια άκρη και νόημα. Άσε που κάποιες λέξεις ήταν τρομακτικά παρόμοιες με τα ελληνικά, πέρα από την ορολογία στη Βιολογία και άλλες ελληνικές ρίζες π.χ. η λέξη cunhado διαβάζεται και σημαίνει κουνιάδο(ς)!

 2. Βαγγέλη πολύ σημαντικό που είδες την εκπαίδευση στο εξωτερικό και πήρες μια γεύση πως πρέπει να γίνεται το “σωστό” μάθημα. Δυστυχώς το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με του εξωτερικού! Καλή επιτυχία.

  • Ομολογώ ότι κάποια πράγματα μου “κακοφαίνονται” ή πως εκεί ήταν πιο δεδομένα από ότι εδώ. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε με αυτά που έχουμε. Να μας λέτε κι εσείς που έχετε εμπειρία στα ελληνικά σχολεία, για να μαθαίνουμε τις δυσκολίες και να δούμε αν αλλάζει κάτι.

 3. Δεν ήξερα ότι ασχολείσαι με τη δημιουργική γραφή. Πολύ ενδιαφέρον! Μπράβο για όλα όσα έχεις πετύχει! Καλή συνέχεια στο μεταπτυχιακό!

  • Σε ευχαριστώ πολύ Τόνια! Ναι, η αλήθεια είναι ότι προτιμώ την ποίηση, αλλά βγαίνουν και ιστορίες που και που, είναι πολύ ενδιφέρουσα διαδικασία.

 4. Πόσο σημαντικό να συνδυάζεις πολλά ενδιαφέροντα! Keep rolling Βαγγέλη!

 5. Βαγγέλη, όταν πήγες στην Πορτογαλία, υπάρχει περίπτωση να επισκέφτηκες το πανέμορφο ψαροχώρι με το όνομα Afurada;

  • Υπάρχουν πολλά μέρη που δεν πρόλαβα να πάω, όπως το συγκεκριμένο ψαροχώρι. Τόσο δίπλα στο Πόρτο και δεν είχα ιδέα… Ίσως την επόμενη φορά!

 6. pkais says:

  Πόσο σημαντικό είναι να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα πέραν του βασικού μας επαγγέλματος. Είμαι σίγουρη οτι θα γίνεις εξαιρετικός εκπαιδευτικός!

  • Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Πένυ και συμφωνώ πάρα πολύ μαζί σου σε αυτό το σημείο. Κι εσύ θα γίνεις υπέροχη σε ένα τέτοιο επάγγελμα, όπου έχεις τα περιθώρια για να εκφράζεσαι και να εμπνέεις με πάμπολλους τρόπους!

 7. dtres says:

  Πολύ ωραίο στήσιμο του site και πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό επίσης. Καλή συνέχεια στο πρόγραμμα.

 8. Εγώ δεν θα μείνω στο συναρπαστικό βιογραφικό σου, αλλά στο ανήσυχο πνεύμα σχετικά με τον χώρο των καλλιτεχνικών. Πιστεύω ότι έχεις και εκεί μέλλον! Πολλά συγχαρητήρια! Συνέχισε έτσι!

  • Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Τι να πω, παντού θέλω να έχω μέλλον και να ασχολούμαι με όλα ταυτόχρονα. Μέχρι στιγμής δεν πάει άσχημα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *