Επίσκεψη στο ΙΙΒΕΑΑ!

Από: Δημήτρης Κουμαρέλας

 

Με μαθητές από τη Γ και Β Λυκείου επισκεφτήκαμε το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Οι ερευνητές μας ξενάγησαν στα εργαστήριά τους, μας παρουσίασαν τη δουλειά τους πάνω στην έρευνα στη Βιολογία και συζήτησαν με τους μαθητές για την έρευνα ως επάγγελμα, τις προοπτικές της και τη σημασία της. Ανεκτίμητη εμπειρία για όλους!

 

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) αποτελεί το πιο πρόσφατο απόκτημα στο χώρο των Βιοϊατρικών Επιστημών στην Ελλάδα.  Το ΙΙΒΕΑΑ ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 2004, στεγαζόμενο σε κτίριο 26.000 τετραγωνικών μέτρων σε απόσταση 3 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

 

Ο πρωταρχικός στόχος του ΙΙΒΕΑΑ είναι να υποστηρίξει τη βασική και κλινική έρευνα, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της μεταφραστικής έρευνας που συνδέει τα εργαστηριακά ευρήματα με κλινικές πρακτικές. Το ΙΙΒΕΑΑ είναι ένα από τα ελάχιστα Ιδρύματα στην Ευρώπη που συνδυάζει βασική και κλινική έρευνα και αποτελεί το μοναδικό ερευνητικό φορέα στην Ελλάδα με αυτές τις δυνατότητες. Στόχος του είναι η επίτευξη επιστημονικής Αριστείας. Προς τούτο είναι στελεχωμένο με ερευνητές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι διεξάγουν πρωτοποριακή έρευνα χρησιμοποιώντας εργαστηριακή υποδομή προηγμένης τεχνολογίας σε 22 υπερσύγχρονα εργαστήρια. Το ΙΙΒΕΑΑ περιλαμβάνει 4 Ερευνητικά Κέντρα που εξειδικεύονται σε διαφορετικές πτυχές της Ιατροβιολογικής Έρευνας.

 

Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΙΙΒΕΑΑ, πατήστε εδώ

 

Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις, workshops, να συνομιλήσουν με τους ερευνητές αλλά και να παίξουν!

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

3 Comments

  1. Πολύ όμορφη δράση. Βάλτε ‘επιλεγμένη εικόνα’ για να εμφανίζονται εικόνες και στην πρώτη σελίδα. Επιπλέον προσθέστε τα άρθρα σε κάποια κατηγορία και βάλτε και ετικέτες-λέξεις κλειδιά.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar