Γνωρίζω τη βικιπαίδεια -και αντίστοιχα την αγγλική wikipedia- εδώ και πολλά χρόνια και την έχω συμβουλευτεί πολλές φορές. Τώρα πλέον έφτασε η ώρα να περάσω από την άλλη πλευρά αυτής της πλατφόρμας και να συμβάλω και εγώ το λιθαράκι μου. Με αυτόν τον τρόπο ένιωσα και εγώ τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να συμβάλει για να κατασκευστεί η βικιπαίδεια, κάτι το οποίο γνώριζα θεωρητικά μόνο έως τώρα.
Αρχικά έπρεπε να εγγραφώ στη βικιπαίδεια. Εγγράφηκα με το όνομα Dchalkidis και στον αντίστοιχο χώρο έγραψα μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού μου καθώς και τη γνώμη μου για την αξία των ΤΠΕ στη διδασκαλία της βιολογίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε το ίδιο κείμενο σε κατάσταση ενεργού επεξεργασίας από εμένα, στο περιβάλλον δηλαδή στο οποίο το δημιούργησα.

Στη συνέχεια προχώρησα στην ενεργό συνεισφορά μου σε λήμμα της βικιπαίδειας. Το λήμμα στο οποίο επέλεξα να συμβάλω είναι το λήμμα του ενδοπλασματικού δικτύου. Σε αυτό το άρθρο συμπλήρωσα πληροφορίες είτε σε καινουργιες είτε σε ήδη υπάρχουσες παραγράφους, δημιούργησα εσωτερικούς υπερσυνδέσμους προς άλλα λήμματα και παρέθεσα επιπρόσθετη βιβλιογραφία. Εδώ φαίνεται η πορεία τροποποιήσεων του συγκεκριμένου άρθρου από μία σειρά ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Εδώ βλέπετε μια εικόνα μέρους του άρθρου κατά τη διάρκεια της τροποποίησης:

Η διαδικασία αυτή ήταν σίίγουρα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, και για πολλά άτομα φαίνεται ότι αποτελεί βασική ενασχόληση!