Τα σχετικά…

Καλώς ήλθατε στο ΜΔΕ – Διδακτική της Βιολογίας Ιστότοποι, και στο προσωπικό μου ιστολόγιο. Ονομάζομαι Αμαλία Γιαννακοπούλου. Έχω τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2013) και τώρα με βρίσκετε στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σχετικά με τη Διδακτική των βιολογικών μαθημάτων. Βασικό ενδιαφέρον μου είναι η Διδακτική και πιστεύω σε ένα σχολείο φιλικό προς το μαθητή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο ρόλος μου ως εκπαιδευτικού διέπεται από την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας μου, η οποία είναι το κίνητρο για την εύρεση τρόπων, ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν πιο αυθεντικό και ευχάριστο το μάθημα. Για το τελευταίο, καθοριστικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία παίζει η αξιοποίηση, με τον κατάλληλο τρόπο, των νέων τεχνολογιών. Τα υπόλοιπα εν καιρώ..

1

3 thoughts on “Τα σχετικά…”

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο. Η διδασκαλία είναι θέμα διαδικασίας και όχι τόσο θέμα μέσου. Αν έχεις τα κατάλληλα μέσα (π.χ. ΤΠΕ) αλλά δεν έχεις την κατάλληλη διαδικασία για να τα εντάξεις, τότε όλη η προσπάθεια είναι άστοχη. Καλή σας συνέχεια…

    Reply
    • Ωραία τα λέτε! Πρόκειται για μια πολυπαραγοντική διαδικασία και σε ένα μεγάλο βαθμό απευθύνεται σούπερ- ήρωες… Ας έχουμε τη διάθεση και τη δύναμη, ώστε να καταφέρνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα… Να είστε καλά!!!

      Reply

Leave a Comment