ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ

photo by: Κατερίνα Τσικαλάκη

Ονομάζομαι Στέλιος – Γιώργος Πατεργιαννάκης, είμαι γεννημένος 23 Οκτώβρη του 1986, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα αλλά κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης.

Είμαι απόφοιτος της Σχολής «Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 2012 ασχολούμαι με την ιδιωτική εκπαίδευση σε επίπεδο φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων. Ολοκληρώνοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και αφού είχα κατασταλάξει ως προς την επαγγελματική επιλογή μου,  αποφάσισα να εκπονήσω μεταπτυχιακές σπουδές στη “Διδακτική Της Βιολογίας” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός από την επιστημονική κατάρτιση που μου προσέφερε, ήταν μεγάλη χαρά να συναναστραφώ με συναδέλφους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με μένα! Πρόκειται για άτομα που προσπαθούν να αλλάξουν τα συντηρητικά μελανά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εκπαίδευση στην Ελλάδα και με ενέπνευσαν να συνεχίζω δυναμικά και δημιουργικά.

Όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα νιώθω ιδιαίτερα τυχερός, αφού έχω μια δουλειά που αγαπώ και δεν τη χορταίνω. Η καθημερινή επαφή με παιδιά μου προσφέρει ευτυχία και αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα με γεμίζει ενέργεια. Γι’ αυτό άλλωστε δίνω το 100% του εαυτού μου σε αυτά, αναγνωρίζοντας την όποια ιδιαιτερότητα μπορεί να έχουν και αντιμετωπίζοντάς τα ως επώνυμους μαθητές και όχι σαν ενιαίο σύνολο.  Προσπαθώ και εγώ με το δικό μου τρόπο να βάλω το λιθαράκι μου και να συμβάλλω στο να επιτύχουν οι μαθητές μου τους στόχους τους. Όπως αναφέρουν και οι στίχοι του αγαπημένου Παύλου Σιδηρόπουλου “Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”.

Έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων προκειμένου να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να βελτιώσω το γνωστικό επίπεδό μου. Σαν χόμπι μου καθημερινά αναζητώ και προσπαθώ να ενημερώνομαι για σύγχρονες μεθόδους Διδασκαλίας, εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τη Βιολογία και φυσικά καινούριες δραστηριότητες στο μάθημα της Βιολογίας, δεδομένου ότι η μάθηση στον επαγγελματικό τομέα που έχω επιλέξει είναι δια βίου. Είναι πραγματική εμμονή για μένα να ψάχνω συνεχώς συνδυαστικές ασκήσεις Βιολογίας, και να τις προωθώ στους μαθητές μου, έτσι ώστε να κάνουν επανάληψη σε όσα έχουν ήδη μάθει και να χτίζουν πάνω σε αυτά τη νέα γνώση που τους παρέχεται.

Τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου επιλέγω να ξοδεύω τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο μου σε εκμάθηση Ιταλικών, σπορ, σεμινάρια ψυχολογίας, εξόρμηση στην ύπαιθρο, βόλτα με φίλους, ενώ συχνά απολαμβάνω ακούσματα έντεχνης ή ροκ μουσικής στο σπίτι συντροφιά με τους τετράποδους φίλους μου Carmen (σκύλος) και Mozzard (γάτος).

Mozzard & Carmen

Για ποιο λόγο δημιουργήθηκε το παρόν ιστολόγιο

Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Εκπαιδευτική Τεχνολογία-Πολυμέσα στη Διδασκαλία της Βιολογίας», του ΜΔΕ «Διδακτική της Βιολογίας», ενώ η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος έγινε με γνώμονα την εύκολη, γρήγορη και ελκυστική περιήγηση, αφού κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι ευμεγέθεις και ευδιάκριτες εικόνες που διαθέτει. Η ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο ιστολόγιο όμως συνεχίζεται, με σκοπό την άμεση πρόσβαση των μαθητών μου σε εκπαιδευτικό υλικό που σχετίζεται με τα μαθήματα που διδάσκω (Βιολογία όλων των τάξεων, Ανατομία και Υγιεινή τροφίμων – ΕΠΑΛ). Σταδιακά, όλοι οι παραπάνω τομείς θα υπερκαλυφτούν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ!