Φυσικά, το Φωτόδεντρο “φωτοσυνθέτει”!

Φυσικά, το Φωτόδεντρο “φωτοσυνθέτει”!

Πηγή (http://freedesignfile.com)

Αναγνώστη μου, θέλεις το μάθημά σου να είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, αλλά είσαι νέος εκπαιδευτικός και δεν έχεις ιδέες; Σκέφτεσαι πως δεν γίνεται να «φωτοσυνθέσεις» για να τις βρεις; Κι όμως, υπάρχει λύση και αυτή λέγεται Φωτόδεντρο και φυσικά (όπως όλα τα δέντρα) “φωτοσυνθέτει” για σένα…

Το Φωτόδεντρο είναι ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποτελεί την κεντρική e-υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ενοποιημένη αναζήτηση και διάθεση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου στα σχολεία (http://photodentro.edu.gr/aggregator/). Στο φωτόδεντρο μπορεί να βρει κανείς διαδραστικά βιβλία, βίντεο, προσομοιώσεις και διαδραστικές ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά, ανάλογα με τη θεματική ενότητα και τον εκπαιδευτικό στόχο.

Παρακάτω θα σου παρουσιάσω ένα παράδειγμα αξιοποίησης υλικού από το Φωτόδεντρο, για τη διεξαγωγή της διδασκαλίας της θεματικής ενότητας «Ροή της γενετικής πληροφορίας», της Βιολογίας Γ’ Λυκείου. Το μαθησιακό αυτό αντικείμενο (Μεταγραφή και Μετάφραση της γενετικής πληροφορίας – Άσκηση) προτείνεται να αξιοποιηθεί προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις των μαθητών σου και να καλυφθεί ο 5ος γνωστικός στόχος (Να είναι σε θέση να αντιγράψουν, μεταγράψουν και μεταφράσουν ένα τμήμα μίας αλυσίδας DNA, εφαρμόζοντας τον κανόνα συμπληρωματικότητας των βάσεων) του (υποτυπώδους) σχεδίου μαθήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *